SPAHCO – Stronger parents healthier communities

Asociația ALIAT România dă startul proiectului AlcoLine 9335, primul helpline de informare și sprijin psihologic pentru persoanele dependente de alcool și apropiații acestora
6 decembrie 2016
Specialiștii ALIAT participă la Săptămâna PSI pentru Părinți, 20-26 februarie 2017
15 februarie 2017

SPAHCO – Stronger parents healthier communities

Newsletter-ul nr.1 al proictului: newsletter 1 ceuti – spahco -web

Părinti mai puternici – Comunități mai sănătoase (SPAHCO) este un proiect european ERASMUS +, cu derulare în perioada 2016-2018 și care cuprinde parteneri din 7 tari europene:

– Ceutí Municipality, Spain
– Viborg Municipality, Denmark
– Ilawa Municipality, Poland
– Iskedrun Youth and Education Ass., Turkey
– ALIAT (NGO), Romania
– EURO-NET, Italy
– Varazdinska County, Croatia

Proiectul se adresează copiilor prin intermediul părinților urmărind sa contribuie la crearea de părinti mai „puternici” și comunități mai sănătoase. Pentru a obtine instrumentele necesare, un numar de 6 intalniri transnationale vor avea loc, si in cadrul carora se va lucra pe urmatoarele subiecte: abilitati sociale, media literacy, dezvoltarea unui ghid pentru educatori, comunitati sanatoase, instrumente de comunicare.

Obiectivul proiectului: Prin acest proiect, partenerii având experiența și competente diferite, vor colabora pentru a dezvolta instrumente inovative TIC si metodologii pentru educatorii adulți care interacționează cu părintii, pentru a le furniza abilitați de parentare, pentru a ii face conștienți de importanta unui stil de viata sănătos si oferindu-le activități si instrumente prin care sa atingă aceste obiective. De-a lungul întregului proiect va fi acordata o atentie speciala incluziunii sociale pentru a putea implica si persoanele cu oportunități scazute.

Grupul ținta: Grupul țintă principal al proiectului vor fi educatorii adulți către care vor fi făcute disponibile rezultatele dezvoltate în cadrul proiectului. Beneficiarii finali vor fi familiile cu copii intre 0 și 18 ani.

Metodologia proiectului: In cadrul proiectului vor fi dezvoltate 3 instrumente: un joc online pe teme de sănătate care sa fie jucat împreuna de adulți si copii, o aplicație mobila care va indica unde au loc activități de stil de viata sănătos in regiunea utilizatorului si care va transmite si mesaje de creștere a conștientizării nevoii unui stil de viata sănătos pentru părinti și un ghid pentru educatorii adulți cu recomandări de folosire a instrumentelor TIC în cel mai eficient mod.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *