Proiectul ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a Orașului Hârșova

Erasmus + Ghid pentru parinti despre obiceiurile digitale sanatoase ale copiilor
6 februarie 2018
Anunt recrutare pozitii ADMIS: Coordonator proiect Primaria Harsova si Expert parteneriate cu mediul de afaceri
5 aprilie 2018

Proiectul ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a Orașului Hârșova

Despre proiect

Proiectul ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hârșova, județul Constanța este implementat de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), împreună cu partenerii săi, Primăria din Hârșova, Școala Gimnazială nr. 1 din Hârșova, Grădinița cu program prelungit ”Tic Pitic” din Hârșova și Asociația BRAHMA, cu un buget total de 23.256.837,99 de lei, din care 19.768.312,29 lei reprezintă contribuția financiară a Uniunii Europene.

Proiectul  POCU/18/4.1 Cod SMIS 101308 este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Harsova - zona de Vest

Harsova – zona de Vest

Beneficiile proiectului pentru grupul țintă și pentru comunitate

600 de persoane aflate în risc de sărăcie (minimum 35% de etnie romă, 465 de adulți și 135 copii) din orașul Hârșova vor beneficia timp de trei ani, în perioada septembrie 2017 până în septembrie 2020, de un set complex de măsuri de sprijin și de servicii integrate ce vizează întreaga familie, menite să le îmbunătățească viața, în cadrul proiectului ADMIS, implementat de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), împreună cu partenerii săi.

 • măsuri de ocupare – 300 de persoane vor avea parte de consiliere vocațională, cursuri de formare profesională, 200 vor beneficia de servicii de mediere, iar 90 vor fi sprijinite în vederea găsirii unui loc de muncă.
 • sprijin antreprenorial – 40 de persoane vor beneficia de consiliere antreprenorială, iar 20 dintre ei vor beneficia de sprijin pentru a-și deschide și gestiona propria afacere, inclusiv microgranturi.
 • servicii educaționale pentru 270 de persoane, copii și părinți:
  • 25 de preșcolari, 60 de elevi din clasele primare și 50 de elevi de gimnaziu vor participa la activități de dezvoltare a creativității, a comunicării și dezvoltare personală, pregătire pentru școală, excursii, ateliere de lucru părinți-copii, bibliotecă vie, treasure hunt, activități de tip “școală după școală” și “sprijin educațional intensiv”, consiliere școlară, tabere de vară, sesiuni de pregătire în domeniul IT și la limba engleză;
  • cel puțin 135 de părinți/aparținători vor participa la atelierele părinți-copii și la sesiuni de parenting.
 • servicii medicale – cele 600 de persoane vor beneficia de analize medicale, intervenții ușoare, referiri către specialiști și sprijin pentru înscrierea la un medic de familie, acolo unde este cazul.
 • servicii sociale – toate cele 600 de persoane vor beneficia și de servicii de informare, consiliere sau acompaniere în vederea obținerii de drepturi sociale, în funcție de situația socială în care se află (venit minim garantat, indemnizație de handicap, ajutor de lemne etc.).
 •  servicii socio-medicale – cel puțin 465 de persoane vor beneficia de servicii medicale de psihiatrie, de consiliere psihologică, de sesiuni de informare privind bolile cu transmitere sexuală, precum și de sesiuni de planning familial.
 • servicii de îmbunătățire a condițiilor de trai – 100 de locuințe vor fi reabilitate sau reparate.
 • servicii juridice –  100 de persoane vor primi servicii de informare și consultanță juridică.
 • combaterea discriminării – 100 de membri ai comunității, care fie au fost victime ale discriminării, fie vor să facă o schimbare în comunitate, vor fi activați și implicați în activități de promovare a nondiscriminării, prin organizarea unui laborator de combatere a discriminării și a unui club al femeilor care suferă de discriminări multiple. În paralel, va avea loc și o campanie amplă de combatere a nondiscriminării vizând comunitatea din Hârșova.

Pentru detalii, ne puteți contacta pe admis@aliatong.ro , secretariat@aliatong.ro / telefon  021 33 48 406.

1 Comment

 1. felicitări pentru proiect și pentru tot ce faceți pentru comunitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *