Proiectul ADMIS Cod SMIS 101308, suspendat în timpul stării de urgență COVID-19

masura coronavirus
#stamacasa si ramanem conectati online in perioada starii de urgenta cauzata de pandemia Coronavirus
18 martie 2020
servicii_online_coronavirus
Comunicat de presă: ALIAT oferă psihoterapie și consultații psihiatrice ONLINE pentru românii din toată țara în această perioadă de carantină
31 martie 2020

Proiectul ADMIS Cod SMIS 101308, suspendat în timpul stării de urgență COVID-19

Asociația ALIAT, beneficiarul proiectului ADMIS ”Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hârșova” Cod SMIS 101308 cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, anunță că a fost aprobată de către Organismul Intermediar Regional SE Brăila, în data de 30.03.2020, cererea de suspendare a proiectului ADMIS începând cu data de 1 aprilie 2020, pe perioada stării de urgență decretată de Președintele României (momentan până la data de 14.04.2020, cu prelungire automată dacă se prelungește și starea de urgență).

Criza asociată pandemiei de coronavirus a generat numeroase restricții de ordin economic, social si medical. De asemenea, ordonanțele date ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României au generat restricții de circulație a persoanelor pe teritoriul țării și implicit restricții de deplasare a membrilor grupului țintă, de formare a grupurilor, de participare la alte activități decât cele de strictă necesitate. Din acest motiv, Asociația ALIAT, împreună cu partenerii implicați în proiect (Primaria Orasului Harsova, Scoala Gimnazială Nr 1 Harșova, Gradinita Tic Pitic Harsova și Asociatia Brahma), nu iși pot desfășura corespunzător activitățile și în aceste condiții nu mai puteam garanta atingerea tuturor indicatorilor asumați prin proiect.

Ținând cont de aceste aspecte și de instrucțiunea AM POCU nr. 5 din martie 2020 (care permite beneficiarilor de proiecte POCU suspendarea contractelor de finanțare pe perioada decretării stării de urgență), am solicitat și am primit aprobarea oficială pentru suspendarea activităților proiectului ADMIS, urmând a fi reluate o dată cu revenirea la normalitate a situației.

Astfel, am decis sa respectam recomandarea autoritatilor de a evita raspandirea si mai mult a virusului COVID-19 si sa #stamacasa, pana la noi anunturi oficiale. Ne găsiți în continuare la un telefon distanță sau online, pe website și pe paginile de Facebook.

*Proiectul ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hîrșova, județul Constanța este implementat de Aliat împreună cu partenerii săi, Primaria Orasului Harsova, Scoala Gimnazială Nr 1 Harșova, Gradinita Tic Pitic Harsova și Asociatia Brahma (POCU/18/4.1 Cod SMIS 101308).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 si are alocat un buget total de 23.256.837,99 de lei.

Prin acest proiect, 600 de persoane aflate în risc de sărăcie, din zona de Vest a orașului Hârșova, beneficiază timp de trei ani, până în septembrie 2020, de un set complex de măsuri de sprijin și de servicii integrate ce vizează întreaga familie, menite să le îmbunătățească viața. Vorbim de măsuri de ocupare pe piața muncii, sprijin antreprenorial pentru a-și deschide și gestiona propria afacere, inclusiv microgranturi, servicii educaționale pentru copii și părinți, servicii medico-sociale, de îmbunătățire a condițiilor de trai, juridice, precum și activități privind combaterea discriminării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*