Intervenții psihologice și psihoterapeutice în cadru rezidențial pentru persoanele cu probleme legate de abuzul și dependența de substanțe
Un eveniment de formare realizat de Asociația ALIAT, în parteneriat cu Spitalul Castle Craig, Scotia
ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), organizatie cu o experienţă relevantă în domeniul prevenirii și tratamentului abuzului și dependenței de substanțe psihoactive are bucuria de a anunța organizarea primului training dedicat îngrijirilor de tip rezidențial pentru persoanele cu probleme de dependență și consum abuziv de alcool sau droguri.
Acest eveniment este realizat în colaborare cu prestigioasa instituție Castle Craig (http://www.castlecraig.co.uk/ ), una din cele mai reputate comunități terapeutice din Europa.
Evenimentul va avea loc în București, Sâmbătă 13 Aprilie, orele 9 – 18 și Duminică 14 Aprilie, orele 8 – 12 şi nu se percepe taxa de participare.
Deoarece locurile sunt limitate, vă invităm să vă exprimați intenția fermă de a participa la una din cele două secțiuni printr-o scrisoare de motivaţie adresată persoanei de contact.
Persoană de contact: Loreta Isac
Tel. 0747.888.507; E-mail: loreta.isac@aliatong.ro
Termen limită de depunere a scrisorilor de motivaţie: 5 Aprilie 2013.
Vor avea prioritate persoanele cu experiență profesională anterioară în domeniul tratării dependențelor de substanțe, respectiv care au posibilitatea de a implementa la locul lor de muncă actual tehnicile și abilitățile deprinse în cadrul acestei formări.
Training-ul va fi structurat pe 2 secțiuni distincte care se vor desfășura în paralel:
Îngrijiri psihologice complexe în serviciile de tip rezidențial – Această secțiune va acoperi specificul intervențiilor psihologice/psihoterapeutice pentru persoanele dependente de substanțe, realizate în cadru rezidențial și va oferi posibilitatea participanților de a învăța tehnici și modalități de lucru eficiente în tratamentul psihoterapeutic al dependețelor.
Teoria și practica art-terapiei cu persoanele cu probleme legate de consumul de sustanțe – Această secțiune va oferi participanților posibilitatea de a participa în cadrul unui maraton experiențial de art-terapie și de a învăța de la un artist și un terapeut foarte talentat.
Evenimentul este susţinut de HEINEKEN România, în cadrul proiectului AlcoHelp, o platformă online pentru prevenirea şi tratamentul abuzului şi dependenţei de alcool. (www.alcohelp.ro).
___________________________________________________________________________
Informatii despre traineri:
Glynis Read Ph.D, BABCP, ICADC
Coordonator al departamentului de training al Castle Craig, unde a lucrat în ultimii 15 ani, este psihoterapeut acreditat de Asociația Britanică a Psihoterapeuților Cognitiviști și Comportamentaliști și în EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). În prezent, activitatea ei este focusată pe training și supervizarea psihoterapeuților care lucrează în domeniiul adicțiilor, dar are și pacienți, inclusive pacienți care suferă de tulburare de stress posttraumatică, respectiv tulburări de alimentație. Mai multe detalii aici.
Ingrid Christie
Coordonează din 2008 un grup de art terapie în cadrul Castle Craig în cadrul căruia pacienții sunt încurajați să dea formă trăirilor personale și să experimenteze cu acest mediu de expresie. Ingrid preferă o modalitate abstract de exprimare arrtistică, ceea ce face nenecesară existența unei experiențe anterioare în domeniul artistic sau abilități special exersate în acest sens. Ingrid este și un artist cunoscut cu expoziții și lucrări comisionate de galerii reputate din UK. Mai multe detalii aici.
25.03.2013