Ghidul de prevenție (Stilul de viață sănătos și alte intervenții preventive prioritare pentru boli netransmisibile, în asistența medicală primară)

Halloween Party la Gradinitele BritAcademy by Aliat
30 octombrie 2016
19 noiembrie Workshop „Adicțiile și metode practice de tratament: de la terapia prin povești la trasee montane”
4 noiembrie 2016

Ghidul de prevenție (Stilul de viață sănătos și alte intervenții preventive prioritare pentru boli netransmisibile, în asistența medicală primară)

Ghidul de prevenție (Stilul de viață sănătos și alte intervenții preventive prioritare pentru boli netransmisibile, în asistența medicală primară) a fost elaborat în cadrul proiectului RO 19.04 „Intervenţii la mai multe niveluri pentru prevenția bolilor netransmisibile (BNT) asociate stilului de viaţă în România”, componenta adresată Asistenței Primare, implementată de Institutul Național de Sănătate Publică în calitate de Promotor, împreună cu Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei (CNSMF) și de Asociația ALIAT, în calitate de Parteneri. Proiectul este operat de Ministerul Sănătății şi este finanțat prin Mecanismul Fianciar Norvegian. În cadrul acestui proiect, specialiștii ALIAT (Gabriella Bondoc, Eugen Hriscu, Andreea Ștefanache și Mihai Bădică) au contribuit la volumul 3 al Ghidului de prevenție – ”Intervențiile preventive adresate stilului de viață – Consumul de alcool”.

7ghiduri_preventie

Acest ghid îşi propune să ofere medicilor de familie şi cadrelor din asistența medicală primară din România un model  de medicină preventivă care să asigure o eficacitate clinică optimă şi o eficiență maximă a serviciilor profilactice  furnizate populației, precum şi un instrument valoros pentru  implementarea  politicilor adresate problemelor majore  de sănătate publică, potrivit CNSMF.

Actualul ghid răspunde imperativelor de intervenție actuale la nivel național şi internațional pentru prevenirea bolilor netransmisibile majore, fiind construit pentru a pune la dispoziția tuturor actorilor cheie implicați cadrul conceptual şi operational care să permită implementarea directivelor strategice ale Planului Global de Acțiune al  Organizației Mondiale a Sănătății pentru anul 2025.

Prin modelul propus este vizată acoperirea sistematică a populației cu intervenții preventive bazate pe dovezi adresate factorilor de risc cu cel mai mare impact asupra poverii îmbolnăvirilor.  

GHID DE PREVENȚIE

Stilul de viață sănătos și alte intervenții preventive prioritare pentru boli netransmisibile, în asistența medicală primară:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *