Cortul de Chill by Aliat revine în Vama Veche în weekendul 31 iulie-2 august 2015

Angajari la BritAcademy Domnesti
28 iulie 2015
BritAcademy Talks: De ce este importanta “adaptarea” copiilor la gradinita
10 august 2015

Cortul de Chill by Aliat revine în Vama Veche în weekendul 31 iulie-2 august 2015

Aliat_Alcohelp_tent sticker-03 (00000004)

Vamaioții învață să se răcorească responsabil la Cortul de Chill ALIAT 

Cortul de Chill by ALIAT revine de vineri, 31 iulie, până duminică, 2 august 2015, pe plaja din Vama Veche. Este primul an când turiștii din Vamă au la dispoziție un program dedicat de Harm Reduction.

Cortul va fi deschis începand cu ora 10.00 AM, pâna la 4.00 AM, iar responsabilii ALIAT îi vor educa pe turiști despre ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.

Ce poți face la „Cortul de Chill” ALIAT din Vamă?

  • Îți poți evalua consumul de alcool într-un spațiu prietenos, completând Testul AUDIT al Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta constă în 10 întrebări despre cantitatea și obiceiurile de consum de alcool într-o zi obișnuită și la ocazii speciale.
  • Poți discuta cu specialiștii și voluntarii ALIAT despre ce înseamnă un consum moderat de alcool, care sunt efectele consumului abuziv și ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.

Noaptea, specialiștii ALIAT vor străbate plaja pentru a identifica persoane aflate la risc și pentru a le oferi sprijin la nevoie.

Cortul de Chill a mai fost prezent în Vama Veche în weekendul prelungit de 1 mai, când peste 1.700 de turiști l-au vizitat, iar peste 120 de persoane au descoperit, în urma evaluării, că au un consum de alcool riscant, nociv sau extrem de nociv pentru sănătatea lor.

La început, suntem priviți cu suspciune. Dar oamenii descoperă repede că nu ținem predici. Suntem acolo să informăm – ceea ce numim etapa de detectare precoce și de screening – și să reducem riscurile. E o inițiativă care are loc în străinătate de ani de zile și ne mândrim să fim primii care o transformăm într-o tradiție și în România, sperând să devină un model și pentru autorități și alte ONG-uri.”, explică Eugen Hriscu, Director Ştiintific al ALIAT.

Este al șaptelea an în care susținem echipa ALIAT în programe dedicate promovării consumului responsabil și reducerii efectelor negative asociate unui consum abuziv de alcool. Programul de Harm Reduction este în al treilea an de existență, iar rezultatele foarte bune obținute de 1 mai, tot în Vamă, ne-au demonstrat că turiștii sunt curioși și deschiși atunci când porți o conversație sinceră cu ei.” spune Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania.

Istoria programului

Cortul de Chill face parte din programul Alcohelp, o colaborare de lunga durată dintre ONG-ul ALIAT si HEINEKEN Romania. Printre inițiativele programului se numără și Caravana Alcohelp, care în ultimii 5 ani a devenit cel mai mare proiect de prevenire a abuzului de alcool în rândul populației generale, conceput și implementat de profesioniști.

Rezultatele Alcohelp în cifre:

  • 120 de localități vizitate, multe din zone rar accesate de campanii de prevenire si de educare.
  • 70000 de români informați
  • 5000 de evaluări ale consumului personal de alcool si 2500 de sesiuni de consiliere
  • 50 de profesioniști implicati din 7 organizații din toată țara

Află mai multe informatii despre programul Cortului de Chill pe www.alcohelp.ro si pe Facebook https://www.facebook.com/alcohelp.aliat?fref=ts

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*