COMUNICAT DE PRESĂ Masa rotundă ”Politici de promovare a economiei sociale la nivel local și regional”

Centrul de limbi străine Alpha Training Centre by Aliat caută Manager de vânzări
17 august 2015
Achizitie servicii promovare presa scrisa “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe”
4 septembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ Masa rotundă ”Politici de promovare a economiei sociale la nivel local și regional”

Sigle_ok_text_braila

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 27 august 2015

Economia socială este un motor al inovării și al dezvoltării sectorului social și educațional din România. Modele în acest sens stau cele cinci afaceri sociale create de ALIAT, 4 grădinițe/afterschool cu predare exclusiv în limba engleză și 1 centru de limbi străine cu traineri certificați, prezentate luni, 24 august, în cadrul mesei rotunde cu tema ”Politici de promovare a economiei sociale la nivel local și regional – Rolul economiei sociale în dezvoltarea proiectelor inovative”. În plus, evenimentul a beneficiat de servicii de găzduire și de catering oferite de întreprinderi sociale.

Asociația ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) a organizat luni, la București, masa rotundă ”Politici de promovare a economiei sociale la nivel local și regional” – Rolul economiei sociale în dezvoltarea proiectelor inovative, din cadrul proiectului “Structuri de Economie Socială – Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Evenimentul a oferit cadrul unor dezbateri pe tema promovării rolului important pe care îl are economia socială în dezvoltarea de întreprinderi sociale sustenabile și cu impact pe piața din România. S-a pus accent pe prevederile noii legi a economiei sociale, în vigoare din luna iulie, și pe sprijinirea grupurilor vulnerabile, dar și pe nevoia de susținere a reformei sistemului educațional de sectorul neguvernamental.

De asemenea, masa rotundă a fost și un prilej de prezentare a serviciilor inovative aduse în spațiul educațional românesc de cele 5 afaceri sociale deschise în cadrul proiectului implementat de ALIAT: Rețeaua de Grădinițe BritAcademy cu predare exclusiv în limba engleză (cu patru sedii – în București, în Domnești și în Roșu, din județul Ilfov, și în Geamăna, jud. Argeș) și Centrul de limbi străine Alpha Training Centre din București, care se bucură de expertiza trainerilor acreditați CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults) la Cambridge.

Componenta socială este foarte importantă. Prin implementarea acestui proiect, sunt create 34 de noi locuri de muncă și dezvoltăm competenţe profesionale pentru 40 de persoane din grupuri vulnerabile și specialişti din domeniul incluziunii sociale. In plus, vor fi oferite servicii de ocupare și asistență psiho-socială pentru 110 persoane.

Proiectul “Structuri de Economie Socială – Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate” este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritară 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1. Este implementat pe o perioadă de 12 luni, până în luna octombrie 2015, în regiunea Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia și beneficiază de un buget total de 3,6 milioane de lei. Informații despre proiectele POSDRU puteți găsi accesând www.fonduri-ue.ro. Pentru detalii despre proiect vă invităm să accesați www.sesopad.ro.

PERSOANA DE CONTACT:

Oana Crăciun, responsabil comunicare ALIAT

Email: oana.craciun@aliatong.ro

Despre economia socială

Economia socială este acea formă de economie care vine cu soluții inovatoare la problemele sociale, economice sau de mediu ale comunității și la nevoile membrilor săi, care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectoarele public și privat. Spre deosebire de economia de piață, orientată exclusiv spre profit, economia socială are ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități accesibile persoanelor dezavantajate, care fac parte din categorii sociale vulnerabile.

Economia socială include forme de organizare tip SES (structuri de economie socială) precum cooperativele, societățile mutuale, asociațiile nonprofit și fundațiile în cadrul cărora se creează oportunități de formare profesională și locuri de muncă pentru grupurile vulnerabile. În cadrul ei se acordă prioritate creării unui model de întreprindere denumit întreprindere de economie socială care asigură dezvoltarea unor valori importante pentru societate precum protectia socială, serviciile sociale, sănătatea, egalitatea de șanse, educația și formarea pentru grupurile sociale dezavantajate.

Despre ALIATAlianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor

Fondată în 1993, ALIAT este o asociație de profesioniști în sănătate mintală, fiind una dintre primele organizații profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România. Oferind servicii eficiente de tratament pentru cei care se află în situația de a nu mai avea control asupra consumului propriu de alcool sau droguri, ALIAT desfășoară activități în domeniul prevenirii și tratamentului problemelor legate de consumul de substanțe (alcool și droguri).

Bogdan Glodeanu,

Manager de proiect

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Axa prioritară nr. 6 “Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale

Titlul proiectului: “S.E.S.O.P.A.D.- Structuri de Economie Socială – Oportunităţi pentru Persoanele Aflate în Dificultate”

Număr de identificare proiect: POSDRU/168/6.1/S/145951

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *