COMUNICAT DE PRESĂ: BritAcademy, afiliată la una din cele mai prestigioase rețele educaționale internaționale

Achizitie difuzare spot TV Centrul Aliat Violeta
1 octombrie 2015
Scrisoare deschisă adresată Ministrului Sănătății și Directorului ANA
8 octombrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ: BritAcademy, afiliată la una din cele mai prestigioase rețele educaționale internaționale

Gradiniță deschisă în România cu fonduri europene, afiliată la una din cele mai prestigioase rețele educaționale internaționale.

București, 7 octombrie 2015 – Grădinița BritAcademy a fost afiliată la rețeaua COBIS (The Council of British International Schools), înființată acum 30 de ani și care include astăzi peste 300 de organizații membre din peste 60 de țări. Scopul rețelei este acela de a susține dezvoltarea instituțiilor educaționale care urmează curriculum-ul britanic în întreaga lume.

Grădinițele afiliate rețelei COBIS sunt acreditate de sistemele de inspecție britanice și respectă standardele de calitate în educația timpurie, includerea grădiniței BritAcademy în rândul acestora reprezentând o garanție a unui model educațional coerent, care pune accent pe siguranța fizică și emoțională a copiilor, precum și pe dezvoltarea gândirii critice, a abilităților motrice și a limbajului.

În plus, Grădinița BritAcademy este a doua grădiniță acceptată de rețeaua COBIS din țară și singura afacere socială acreditată de sistemul britanic de învățământ, deschisă în România cu fonduri europene.  Afilierea poate fi verificată pe site-ul COBIS, la sectiunea school search.

Grădinița BritAcademy aplică principiile Early Years Foundation Stage, care stau la baza curriculum-ului britanic, respectă un standard de calitate în educație, iar personalul este atent selectat și monitorizat. Sistemul educațional britanic propune activități hands-on, învățarea prin experimentare, activitati practice și de explorare. Grădinița BritAcademy urmărește, asemenea grădinițelor afiliate retelei COBIS, educarea copiilor prin echilibru emoțional, cu o reziliență crescută și cu abilități bune de comunicare.

Dezvoltarea copiilor în primii ani de viață este crucială. Practic, acesta este momentul critic în care se pun bazele unei percepții pozitive sau negative asupra lumii, a încrederii în oameni, a stimei de sine, a respectului față de ceilalți. Un copil trebuie stimulat prin activități specifice în toate aceste arii, pentru ca imaginea lui despre sine să fie una pozitivă și să găsească în adult un model de la care să vrea să învețe, față de care să-și exprime curiozitatea. Grădinița trebuie să fie un spațiu al acceptării necondiționate, al creativității și al încurajării pentru depășirea obstacolelor, nu un mediu în care copilul trebuie să se supună unor reguli prestabilite și care nu rezonează cu nevoile naturale de creștere și dezvoltare”, este de părere Ramona Glodeanu, expert educațional în cadrul proiectului.

Modul de predare în Grădinița BritAcademy, precum și modul de relaționare diferă de sistemele clasice de învățământ – nu există grupe de vârstă, predarea se face exclusiv în limba engleză, copilul învață materii pentru care are înclinații native și este evaluat constant de un key worker. Grupele de vârstă au fost înlocuite cu grupe pe abilități și centre de interes. Spre exemplu, dacă doi copii de vârste apropiate au aceleași cunoștințe pentru o anume materie, li se va propune să lucreze împreună.

Legătura dintre copil, părinte și grădiniță este realizată de key worker – un educator din grupa în care copilul este înscris. Acesta ajută copilul să  se adapteze   mediului cât mai repede și realizează un raport lunar în care evidențiază cele mai importante momente petrecute de copil în grădiniță, progresele înregistrate de către acesta sau aspectele dificile ce au nevoie de atenția părinților. De asemenea, key worker-ul ține legătura direct cu părinții în cazuri de urgență medicală.

Cele patru grădinițe BritAcademy deschise în București (zona Iancului-Obor), comunele: Roșu (Ilfov), Domnești (Ilfov) și Geamăna (Argeș) au fost înființate de “ Asociația Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor” (ALIAT) care a intrat pe piața educațională autohtonă cu două modele educaționale inovative, deschide în cadrul proiectului “Structuri de Economie Socială–Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: 4 grădinițe/afterschool cu predare exclusiv în limba engleză și 1 centru de limbi străine.

Despre proiect: 

Proiectul “Structuri de Economie Socială–Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţei 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul este implementat din septembrie 2014 în regiunea Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia şi a urmărit dezvoltarea a cinci structuri de economie sociala în vederea promovării economiei sociale în rândul grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, victime ale violenței în familie).

Pentru detalii:

Oana Crăciun – Responsabil comunicare

Despre ALIAT–Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomanilor 

Fondată în 1993, ALIAT este o asociație de profesioniști în sănătatea mintală, fiind una dintre primele organizații profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România. Oferind servicii eficiente de tratament pentru cei care se află în situația de a nu mai avea control asupra consumului propriu de alcool sau droguri, ALIAT desfășoară activități în domeniul prevenirii și tratamentului problemelor legate de consumul de substanțe (alcool și droguri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *