Sustine ALIAT la SWIMATHON
26 iunie 2013
POWER TO RESIST – Lifelong Learning Programme
1 august 2013

CARAVANA ALCOHELP

CAMPANIE NATIONALA DE PREVENIRE A CONSUMULUI ABUZIV DE ALCOOL – „CARAVANA ALCOHELP”

Caravana AlcoHelp reprezintă extensia off-line a platformei e-health www.alcohelp.ro, prin care ne propunem să inversăm rolurile şi să mergem noi către cei care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru. Prin prezenţa în comunitatile din ţară dorim să ne asigurăm că informaţiile relevante despre consumul problematic de alcool şi despre ajutorul oferit de platforma on-line www.alcohelp.ro ajung de la specialiştii noştri în probleme de adicţii direct la potenţialii beneficiari.

Specialistii Caravanei Alcohelp te pot ajuta sa afli daca consumul tau de alcool este unul la risc, iti pot oferi informatii despre consecintele consumului abuziv de alcool si de asemenea si consilieri scurte in tulburarile legate de consumul de alcool. Din anul 2010 pana in prezent Caravana Alcohelp a fost prezenta in peste 144 de localitati din Romania, a realizat peste 5.900 de evaluari ale consumului de alcool, a oferit peste 2.700 de consilieri scurte si a distribuit peste 80.000 de pliante cu informatii despre consumul abuziv de alcool.

 


Lansat în Noiembrie 2009 de către ALIAT, www.alcohelp.ro este primul centru on-line de consiliere şi intervenţie de tip e-health adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Caravana AlcoHelp reprezintă cea de-a doua etapă din cadrul programului dezvoltat de către ALIAT şi susţinut de compania Heineken România pe tema consumului problematic de alcool. Prin acţiuni organizate în mijlocul comunităţii, aceasta vizează creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte caracterul problematic al consumului abuziv de alcool, precum şi creşterea gradului de accesibilitate a intervenţiilor în domeniul prevenirii şi tratamentului consumului problematic de alcool.

Fotografii Proiect – CARAVANA ALCOHELP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *