Caravana Alcohelp 2015 ajunge în Constanța

Proiectul TRATAMENT PENTRU TOȚI, ACUM!
17 iulie 2015
Achizitie SES THERAPY comunicate de presa
20 iulie 2015

Caravana Alcohelp 2015 ajunge în Constanța

Caravana Alcohelp

logo-alcohelp

 

 

Caravana promovează consumul responsabil de alcool în comunităţile din România

Caravana Alcohelp, un proiect ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) de promovare a consumului responsabil de alcool la nivel national, în rândul populației, aflat deja la cea de-a șasea ediție, ajunge în 2015 și la malul mării, în mijlocul comunităților din județul Constanța.

Sâmbătă, 18 iulie, între orele 10.00 – 18.00, cortul ALIAT va fi amplasat în centrul orașului Constanța, în fața Muzeului de Artă Populară, unde constănțenii își vor putea evalua obiceiurile de consum și vor putea afla informații despre riscurile consumului abuziv de alcool asupra sănătății.

După Constanța, specialiștii ALIAT (psihologi, psihiatri, asistenți medicali și voluntari) vor străbate și alte localități din regiunea Sud-Est, până la sfârșitul lunii septembrie.

Calendarul Caravanei Alcohelp 2015 din județul Constanța:

  • Constanța 18 iulie
  • Năvodari 25 iulie
  • Ovidiu 26 iulie
  • Mangalia 22 august
  • Cumpăna 23 august
  • Medgidia 19 septembrie
  • Peștera 20 septembrie.

Primele localități unde Caravana Alcohelp a ajuns deja în acest an sunt Suceava și Predeal, iar în afară de comunitățile din județul Constanța sunt vizate și cele din Tabăra Tusvanyos Tușnad, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Suceava, Botoșani, Pojorâta, Siret, Brașov, Codlea, Covasna și Săcele.

Caravana Alcohelp este un proiect dezvoltat în ultimii șase ani de organizația neguvernamentală ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor), cu sprijinul financiar al HEINEKEN România. Inițiativa inedită în România are rolul de a explica populației care sunt riscurile asociate consumului excesiv de alcool, de a aplica testele AUDIT de evaluare a severității consumului personal de alcool și de a interveni în cazuri punctuale.

Până în prezent, acest program a ajuns în peste 100 de comunități urbane și rurale, iar peste 4.200 de persoane și-au putut evalua consumul de alcool și au beneficiat de consiliere în domeniul abuzului și dependenței de alcool.

Ce se întâmplă în timpul Caravanei Alcohelp?

În timpul evenimentului, oamenii vor putea să-şi evalueze consumul problematic de alcool cu ajutorul testului AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, să primească informaţii despre consumul responsabil şi despre efectele consumului abuziv. De asemenea, vizitatorii vor putea avea parte de sesiuni individuale de consiliere.

Toate intervenţiile din cadrul Caravenei sunt gratuite şi confidenţiale. Cei care au nevoie de un ajutor suplimentar pot accesa platforma online Alcohelp (www.alcohelp.ro), centrele de tratament ALIAT din țară, precum şi centrele AlcoInfo, din cadrul spitalelor generale.

Mai multe informații despre Caravană și despre cum se poate primi ajutor specializat pentru tratarea consumului abuziv de alcool pot fi găsite atât pe site-ul www.alcohelp.ro, cât și pe pagina de Facebook Alcohelp ALIAT.

***

Despre Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) 

ALIAT este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali), fondată în 1993, care desfășoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. În prezent, în ALIAT lucrează peste 100 de specialişti angrenaţi în diverse proiecte de prevenire şi tratament ale abuzului şi dependenţei de substanţe. 

Despre HEINEKEN România

Parteneriatul dintre HEINEKEN Romania și ALIAT s-a concretizat în programul Alcohelp, care se desfășoară din 2009. Acesta face parte din agenda Brewing a Better World, care conține programe ce își propun să contribuie în mod pozitiv la ariile cheie, relevante pentru companie: consumul de apă, emisii de CO2, materie primă, promovarea consumului responsabil, grija pentru sănătatea ăi siguranța angajaților și susținerea comunităților locale.

HEINEKEN este cel mai mare producător de bere din Europa şi ocupă locul 3 în lume în ceea ce priveşte volumul. HEINEKEN România face parte din Grupul HEINEKEN şi deţine cel mai diversificat portofoliu de mărci care acoperă toate segmentele pieţei de bere din România: Heineken®, Ciuc®, Ciuc 0.0%®, Ciuc Natur Radler®, Ciuc Natur Radler 0.0%®, Ciuc Natur Radler Mere Rosii®, Silva®, Silva Dark®, Golden Brau®, Golden Brau 0.0%®, Neumarkt®, Bucegi®, Affligem (import), Edelweiss® (import), Zipfer® (import), Amstel® (import), Birra Moretti® (import), Krusovice® (import), cidrul Strongbow® (import), Sol® (import), Desperados® (import), Gösser®, Schlossgold®(import), Gambrinus®, Harghita® și Haţegana®. HEINEKEN detine patru fabrici pe teritoriul României în: Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Constanţa, Craiova şi are peste 1.100 angajaţi. Mai multe detalii despre companie găsiţi la www.heinekenromania.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*