Campania ”Mintea noastră cea de toate zilele are nevoie de (un) ALIAT – fără prejudecăți despre sănătatea mintală a românilor”. Un proiect Radio România Cultural – ALIAT pentru Sănătate Mintală (ALIAT sm)

Consumul riscant de alcool, subiectul unui nou screening național: românii își pot evalua online consumul de alcool, între 5 și 11 iulie, pe www.saptamanaaudit.ro
5 iulie 2021
Raport de activitate ALIAT pentru Sănătate Mintală 2021
11 ianuarie 2022

Campania ”Mintea noastră cea de toate zilele are nevoie de (un) ALIAT – fără prejudecăți despre sănătatea mintală a românilor”. Un proiect Radio România Cultural – ALIAT pentru Sănătate Mintală (ALIAT sm)

Radio România Cultural și Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală lansează proiectul comun ”Mintea noastră cea de toate zilele are nevoie de (un) ALIAT – fără prejudecăți despre sănătatea mintală a românilor”, menit să transforme sănătatea mintală dintr-un subiect tabu într-unul discutat deschis, cu informații și cifre de la specialiști, dar și cu întrebări și răspunsuri de la ascultătorii postului radio, singurul post național în FM dedicat culturii și științei.

O întâlnire săptămânală  la Radio România Cultural cu specialiștii ALIAT sm, joia, la emisiunea #Stiinta360, între 14.00-15.00, alături de Corina Negrea,  și online, pe www.radioromaniacultural.ro  – toate emisiunile sunt disponibile integral pe site-ul radio-ului.

Ne-am bucura să aflăm și părerile voastre, de ce nu, și experiențele voastre! Așadar, scrieți-ne! Pe Facebook ALIAT și Instagram Clinica ALIAT București, Radio România Cultural și Știinta360, dar și pe e-mail, la adresa stiinta360@gmail.com. Specialiștii ALIAT sm sunt aici să vă asculte și să vă răspundă!

Găsiți mai jos, în ordine cronologică descrescătoare, toate emisiunile din cadrul acestui proiect media ambițios și inovator pentru România.

 

Știința 360 – 24 martie 2022 – PRIMUL AJUTOR PSIHOLOGIC – CUM PUTEM AJUTA IN CAZUL UNEI CRIZE

Știința 360 – 17 martie 2022 TRAUMA – DESPRE PSIHODRAMA SI IMPORTANTA EXPRIMARII EMOTIILOR

Știința 360 – 10 martie 2022  TRAUMA – Care sunt cauzele si de ce e important sa vorbim despre ea

Știința 360 – 3 martie 2022 Cum iesim din “HAINA” depresiei

 

Știința 360 – 24 februarie 2022 – #PovestiReale Viata dupa dependenta de alcool. Ultima parte

 

Știința 360 – 17 februarie 2022 – #PovestiReale Alcoolul  – Sunt dependent de alcool, partea III

Știința 360 – 10 februarie 2022 – #PovestiReale Alcoolul – AL DOILEA  EU, PARTEA II

Știința 360 – 3 februarie 2022 – #PovestiReale Alcoolul – AL DOILEA  EU, PARTEA I

 

Știința 360 – 27 ianuarie 2022 – Ne vindecăm de dependenţa de alcool? Cât de real e riscul de recădere în adicţie?

Știința 360 – 20 ianuarie 2022 – Cum recunoaştem dependenţa de alcool şi ce soluţii avem

Știința 360 – 13 ianuarie 2022 –  Provocarea #ianuarieabstinent. Cum rezistam o luna fara alcool

IANUARIE ABSTINENT – O luna de abstinenta la alcool
O comunitate temporara de oameni care vor sa practice abstinenta la alcool pe durata lunii ianuarie. Participa daca vrei sa vezi cum e si daca o poti duce. Sfaturi si impresii pe pagina pe durata lunii ianuarie.
SUGESTII:
1. Cei care participa fac un check in pe pagina evenimentului la finalul unei zile cu “Azi am reusit. Continuu” sau “Azi n-am reusit. Continuu”, urmat de un scor de la 1 la 5, reprezentând cat de dificila a fost ziua (perioada) in mentinerea abstinentei. Sau doar scorul pentru a urmari evolutia gradului de dificultate de-a lungul timpului.
2. Sunte binevenite resursele care v-au ajutat intr-un moment dificil: filme, meme, tehnici de relaxare, de vizualizare, ganduri sau activități.
3. La finalul celor 30 de zile, scrie despre ce s-a schimbat. Daca e adevarata faza cu pielea mai tânăra, poza sau nu te credem

Știința 360 – 16 decembrie 2021 -Depresia şi povarea sărbătorilor: Cum facem sa ne fie bine

“Bravo” si “Multumesc”, cuvintele magice de sărbători. Cum facem ca bucuria sărbătorilor de iarnă să nu fie o povară. Vorbim și astăzi medicul psihiatru Mircea Moraru, de la Clinica Aliat din Bucuresti, despre ce putem face pentru a ne fi bine și cum putem să-i ajutăm pe aceia de lângă noi care au, poate, nevoie, să treacă mai ușor peste o perioadă in care fericirea pare obligatorie.

Știința 360 – 9 decembrie 2021 – Depresia – Cui cerem ajutor?

Știința 360 – 2 decembrie 2021 – Depresia: Cauze și simtome (II)

Știința 360 – 25 noiembrie 2021 – Depresie sau tristeţe?

Știința 360 – 18 noiembrie 2021 –#Povestireale. Cum se simte și se trăiește anxietatea  (partea a III-a)

Știința 360 – 11 noiembrie 2021 – #Povestireale. Cum se simte și se trăiește anxietatea  (partea a II-a)
Știința 360 – 4 noiembrie 2021 – #Povestireale. Cum se simte și se trăiește anxietatea
 
Știința 360 – 28 octombrie 2021 – Cum gestionăm stările de anxietate și când e nevoie de un specialist? 
Cu Eugen Hriscu, psihiatru și psihoterapeut, specializat în tratarea dependențelor, Director Științific în cadrul ALIAT pentru Sănătate Mintală (https://aliat-ong.ro/) și Director Medical al Clinicilor ALIAT din București, la Știința 360, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, de la ora 14.00

Știința 360 – Emisiunea din 21 octombrie 2021 –  Cauzele anxietății – de unde se naște teama care ne poate paraliza

 

Invitat – Eugen Hriscu, psihiatru și psihoterapeut, specializat în tratarea dependențelor, Director Științific în cadrul ALIAT pentru Sănătate Mintală și Director Medical al Clinicilor ALIAT din București

 

Știința 360 – Emisiunea din 14 octombrie 2021 – Anxietatea, una din cele mai frecvente tulburări mintale

 

campanie Mintea noastra cea de toate zilele are nevoie de ALIAT

Anxietatea este, dupa depresie, una din cele mai frecvente tulburări mintale. Cele mai recente statistici arată că anxietatea poate afecta una din patru persoane. Invitat – Eugen Hriscu, psihiatru și psihoterapeut, specializat în tratarea dependențelor, Director Științific în cadrul ALIAT pentru Sănătate Mintală și Director Medical al Clinicilor ALIAT din București

 

COMUNICAT LANSARE CAMPANIE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *