Cortul de Chill, primul program românesc de reducere a riscurilor consumului abuziv de alcool derulat în spații recreaționale inițiat și derulat de Asociația ALIAT, se întoarce în Vama Veche, pentru a treia ediție, cu ocazia weekendului de 1 Mai.
Vama Veche, 28 aprilie 2017: În weekend-ul 28 aprilie – 1 mai, aproximativ 25 de specialiști și voluntari ALIAT vor fi prezenți la Cortul de Chill amplasat în centrul stațiunii Vama Veche, pentru a promova în rândul tinerilor consumul responabil de alcool, sub sloganul ”Bea cu cap”.
Aflat la a patra ediție la malul mării, acest program, de altfel primul de acest tip din România, își propune să le ofere gratuit turiștilor veniți în Vamă un spațiu liniștit, cool și primitor în care să poată lua o pauză de la consumul de alcool, în care să afle în ce măsură felul în care beau alcool le afectează sănătatea, ce înseamnă prea mult și ce soluții există.
Astfel, la Cortul de Chill vor beneficia de expertiza psihologilor și a psihoterapeuților ALIAT, a asistenților sociali și a voluntarilor implicați în această ediție. De asemenea, 8 medici (6 rezidenți și 2 specializați în primiri urgențe UPU) vor oferi voluntar servicii medicale și inclusiv primul ajutor, dacă va fi cazul, întregind echipa multidisciplinară de la ediția de 1 Mai din acest an.
Cortul de Chill va fi deschis turiștilor de mâine, 28 aprilie, începând cu ora 16.00 și până luni la prânz, de la 10 dimineața și până la 4 a doua zi dimineață.
Ce poți face la „Cortul de Chill” ALIAT din Vamă?
Istoricul programului Cortul de Chill
Cortul de Chill face parte din programul Alcohelp, o colaborare de lungă durată dintre ONG-ul ALIAT și HEINEKEN România. Printre inițiativele programului se numără și Caravana Alcohelp, care în ultimii 5 ani a devenit cel mai mare proiect de prevenire a abuzului de alcool în rândul populației generale, conceput și implementat de profesioniști.
Rezultatele de până acum ale Cortului de Chill: peste 10.000 de vizitatori, peste 1.800 de evaluări ale consumului și peste 360 ore de consiliere psihologică, socială și medicală.
Află mai multe informații despre Cortului de Chill pe www.alcohelp.ro și pe Facebook https://www.facebook.com/alcohelp.aliat?fref=ts
Despre Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT)
ALIAT este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali), fondată în 1993, care desfășoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. În prezent, în ALIAT lucrează peste 20 de specialişti angrenaţi în diverse proiecte de prevenire şi tratament ale abuzului şi dependenţei de substanţe.
Despre HEINEKEN România
HEINEKEN este cel mai mare producător de bere din Europa şi ocupă locul 3 în lume în ceea ce priveşte volumele. HEINEKEN România face parte din Grupul HEINEKEN şi deţine cel mai diversificat portofoliu de mărci care acoperă toate segmentele pieţei de bere din România: Heineken®, Ciuc®, Ciuc 0.0%®, Ciuc Natur Radler®, Ciuc Natur Radler 0.0%®, Ciuc Natur Radler Mere Rosii®, Silva®, Silva Dark®, Golden Brau®, Golden Brau 0.0%®, Neumarkt®, Bucegi®, Affligem (import), Edelweiss® (import), Zipfer® (import), Amstel® (import), Birra Moretti® (import), Krusovice® (import), cidrul Strongbow® (import), Sol® (import), Desperados® (import), Gösser®, Schlossgold®(import), Gambrinus®, Harghita® și Haţegana®. HEINEKEN detine patru fabrici pe teritoriul României în: Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Constanţa, Craiova şi are peste 1.100 angajaţi. Mai multe detalii despre companie găsiţi la www.heinekenromania.ro.