ALIAT lanseaza invitatia la un curs de adictologie cu participare internationala

Ateliere de joaca gratuite pentru adaptarea copiilor la gradinitele BritAcademy
12 august 2015
Centrul de limbi străine Alpha Training Centre by Aliat caută Manager de vânzări
17 august 2015

ALIAT lanseaza invitatia la un curs de adictologie cu participare internationala

Common Expertise Level in Addiction Medicine Training

(CELMAT) PROJECT

        -Invitatie de aplicare-

 

ALIAT (Alianta de Lupta Impotriva Alcoolului si Toxicomaniilor) va organiza in perioada octombrie 2015 – februarie 2016 un curs de formare in adictologie.

Adictologia, o ramura a medicinei care se ocupa de interventii specializate in domeniul adictiilor/dependentelor, suscita un interes crescand in randul profesionistilor din sanatate, pe masura ce constientizarea problemelor legate de consumul de alcool, droguri, jocuri de noroc etc ia amploare si cererea de interventii specializate creste.

ALIAT este liderul national in domeniul interventiilor impotriva tulburarilor induse de alcool si droguri, detinand singura retea nationala de clinici de adictii din Romania si avand peste 23 de ani de experienta in domeniu.

ALIAT este cel mai important formator din Romania in domeniul adictiilor, cu peste 350 de psihiatri si peste 750 de medici de familie care au beneficiat de formari de baza sau avansate.

Prezentul proiect este o continuare a formarilor anterioare, fiind destinat atat psihiatrilor, cat si psihologilor din domeniul tratamentului adictiilor.

Cursul cuprinde 7 module obligatorii si este sustinut de traineri olandezi si romani, cu experienta si acreditare internationala in domeniu.

Cursul este parte a unui grant de training finantat de INSTITUTUL Lundbeck si este complet gratuit, dar limitat la 18 locuri.

Cursurile vor avea loc in Bucuresti, in timpul weekendului (sambata si duminica), iar participarea la toate modulele este obligatorie. Organizatorii nu pot deconta costurile de calatorie, cazare si acomodare.

Va invitam sa va inscrieti in procesul de selectie pentru unul din cele 18 locuri disponibile, trimitand un CV si o scrisoare de intentie la adresa secretariat@aliatong.ro, pana la data de 31 august 2015.

Conditii de inscriere:

  • diploma de psiholog sau psihoterapeut
  • certificat de medic psihiatru specialist sau rezident (cel putin anul 3)
  • CV in romana
  • scrisoare de intentie care, pe langa motivatia participarii, trebuie sa sublinieze si modalitatea prin care cunostintele acumulate in timpul cursului vor fi utilizate in activitatea profesionala.

Cursurile sustinute de profesionistii olandezi vor beneficia de traducere, dar cunoasterea limbii engleze este un plus.

Selectia CV-urilor se va face de catre membrii boardului ALIAT, iar lista finala va fi anuntata individual si de asemenea va fi publicata pe website-ul ALIAT www.aliat-ong.ro pana la date de 15 septembrie 2015.

Programul cursurilor (poate suferi modificari):

NR DATA DE DESFASURARE TITLU WORKSHOP TRAINER
1 24-25 octombrie 2015 Evaluarea tulburarilor induse de alcool-noi directii de interventie bazate pe dovezi  Prof. Dr.Gerard Schippers, psiholog,  psihoterapeut, Olanda
2 30-31 octombrie 2015 Tehnici de interviu motivational- I modul Dr Gabriel Cicu, trainer acreditat MINT
3 7-8 noiembrie 2015 Prevenirea recaderilor- I modul Dr Eugen Hriscu, psihiatru, psihoterapeut
4 20-21 noiembrie 2015 Tehnici de interviu motivational- II modul Dr Gabriel Cicu, trainer acreditat MINT
5 28-29 noiembrie 2015 Prevenirea recaderilor- II modul Dr Eugen Hriscu, psihiatru, psihoterapeut
6 6-7 Februarie 2016 Interventii specific in Sindromul de stress post traumatic legat de consumul de alcool Carla van den Bent, psihoterapeut, Olanda
7 27-28 februarie 2016 Interventii specific de tip rezidential  in tulburarile induse de alcool Wim Buissman, psiholog, psihoterapeut, Olanda

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *