ALIAT isi prezinta afacerile sociale la Targul de economie sociala din Parcul Carol, 13-14 iunie

Achizitie SES THERAPY spoturi radio si TV
12 iunie 2015
Achizitie SESOPAD spoturi radio
12 iunie 2015

ALIAT isi prezinta afacerile sociale la Targul de economie sociala din Parcul Carol, 13-14 iunie

antet_proiecte_posdru

ALIAT își prezintă afacerile sociale la Târgul de economie socială din Parcul Carol și oferă bucureștenilor GRATUIT evaluarea cunoștințelor de limbă engleză

 

În acest weekend, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-18.00, Asociația ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor) își va prezenta cele 14 afaceri sociale deschise în cadrul proiectelor europene derulate cu o cofinanțare din Fondul Social European, alături de cunoscutul Atelier Simpluș, la Târgul de economie socială, organizat în Parcul Carol, la Fântâna Zodiac, de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Mai mult, bucureștenii vor putea beneficia GRATUIT de evaluarea nivelului de cunoștințe de limbă engleză la Cortul ALIAT. Unul dintre trainerii noștri acreditați CELTA (unul dintre cei cinci înregistrați în Capitală) de la Alpha Training Centre (Centrul de limbi străine deschis de ALIAT ca întreprindere socială) va aplica testele de evaluare și va stabili nivelul de cunoștințe pe loc, iar procesul nu durează mai mult de 20 de minute.

În total, ALIAT va deschide 14 astfel de întreprinderi sociale în cadrul celor trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 (”Întreprinderi sociale pentru îngrijiri integrate în domeniul dependențelor de substanțe”, ”SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile” și ”S.E.S.O.P.A.D.- Structuri de Economie Sociala – Oportunitate pentru Persoanele aflate in Dificultate”):

1. Clinică pentru tratamentul adicțiilor în București
2. Clinică pentru tratamentul adicțiilor în Constanța
3. Clinică pentru tratamentul adicțiilor în Suceava
4. Clinică pentru tratamentul adicțiilor în Cristian, jud. Brașov
5. Centru rezidențial de îngrijiri integrate în domeniul dependenței de substanțe în Ilfov
6. Centru rezidențial de îngrijiri integrate în domeniul dependenței de substanțe în Pojorâta, jud. Suceava
7. Centru rezidențial de îngrijiri integrate, gândit ca un centru de tratament, în județul Dâmbovița
8. Centru de limbi străine în București
9. Grădiniță/Afterschool în București
10. Grădiniță/Afterschool în Roșu (județul Ilfov)
11. Grădiniță/Afterschool în Domnești (județul Ilfov)
12. Grădiniță/Afterschool în Geamăna (județul Argeș)
13. Cafenea terapeutică ”Cafe Therapy” în București
14. Atelier de imprimare și producție publicitară în Mănești (județul Dâmbovița). 

Alături de acestea, la târg vor veni și păpușile inedite create la Atelier Simpluș, prima afacere socială marca ALIAT lansată anul trecut. Este primul atelier de la noi în care jucăriile se realizează după desenele și dorințele copiilor/clienților și funcționează în comuna Mănești, județul Dâmbovița. Proiectul beneficiază și de sprijinul Petrom, obținut în cadrul competiției de proiecte Țara lui Andrei, fiind considerat unul dintre proiectele de nota 10 din portofoliul CSR al companiei.

La târg, cei interesați vor putea afla de la reprezentanții întreprinderilor sociale ALIAT informații despre activitatea acestora și despre serviciile pe care le pot oferi comunităților din București și din țară, în paralel cu sprijinirea persoanelor din grupurile vulnerabile angajate în aceste afaceri, parte din importanța susținerii economiei sociale.

Vă așteptăm așadar în Parcul Carol din Capitală, sâmbătă și duminică între orele 10.00-18.00, la Fântâna Zodiac, la Târgul de economie socială, să ne cunoaștem!

Informații de background:

ALIAT – Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, una din primele organizatii profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România, fondată în 1993 cu scopul de a dezvolta programe de prevenire şi tratament pentru problemele corelate cu consumul de alcool şi de droguri, din care fac parte profesionişti din domeniul sănătăţii mintale (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali şi asistente medicale).

În prezent, derulăm trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 Investeşte în oameni!, Axa prioritară nr. 6  “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale, care timp de un an (octombrie 2014 – noiembrie 2015) beneficiază de un buget total de peste 11 milioane de lei (contribuție proprie+cofinanțare), prin care vor fi create 14 structuri de economie socială, menite să devină afaceri sociale autosustenabile:

·         Întreprinderi sociale pentru îngrijiri integrate în domeniul dependențelor de substanțe: 4 clinici și 2 centre rezidențiale de îngrijiri integrate destinate persoanelor care au probleme cu dependența de substanțe.

·         SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile: 1 centru de tratament in adicții, 1 cafenea terapeutică ”Cafe Therapy” și 1 atelier de producție publicitară.

·        S.E.S.O.P.A.D.- Structuri de Economie Sociala – Oportunitate pentru Persoanele aflate in Dificultate: 4 grădinițe/afterschool și 1 centru de limbi străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *