ALIAT continua Caravana AlcoHelp si in 2012

Tratamentul meu alegerea mea
8 august 2012
ALIAT lansează programe de intervenţie psiho-socială pentru persoane cu un consum problematic de alcool în 5 spitale româneşti
17 septembrie 2012

ALIAT continua Caravana AlcoHelp si in 2012

harta_caravana

Caravana Alcohelp va ajunge la aproximativ 9.000 de romani in 2012, fiind coordonata de ALIAT, cu sprijiniul financiar al HEINEKEN Romania, si in colaborare cu alte 5 organizatii partenere din toata tara.

Caravana Alcohelp a ajuns si va ajunge in 2012 in urmatoarele zone:

  • Zona Campulung Moldovenesc: Vatra Dornei,Campulung Moldovenesc, Frasin,Gura Humorului – prin intermediul Fundatiei Caritabile Orizonturi din Campulung Moldovenesc, incepand cu 14 septembrie
  • Judetul Dolj: Centrul social adresat persoanelor adulte fara adapost din Craiova si Centru de zi pentru copii din comunitatea Lipov, comunitatea majoritar roma. Acţiunea are loc prin intermediul Asociatiei Vasiliada din Craiova, incepand din 10 septembrie
  • Judetul Mures: vor fi 25 de iesiri in comunitatea din Targu Mures si 2 iesiri in comunitati rurale. Actiunea va fi coordonata de Asociatia Sanatate si Speranta din Tirgu Mures, incepand cu 10 septembrie.
  • Zona Dobrogea: Centrele de testare ale Fundatie Baylor Marea Neagra vor atinge zone rurale si urbane, prin intermediul laboratorului de testare mobil. Actiunile vor incepe din 15 septembrie.
  • Judetele Iasi-Botoşani: Cehlau, Chiscareni, Braiesti, Letcani si 3 penitenciare din Vaslui, Iasi, Botosani, prin intermediul Fundatiei Solidaritate si Speranta din Iasi.

Grupurile tinta ale Caravanei Alcohelp sunt: persoanele cu un consum problematic de alcool si familiile acestora, persoane private de libertate, persoane adulte fara adapost, persoane de etnie roma, persoane seropozitive, populatie generala.

Se estimeaza ca vor fi realizate 1500 de teste audit, comparativ cu 1000 de teste realizate in 2011.

Echipa ALIAT a dat startul Caravanei Alcohelp 2012 in Bucuresti, in luna iulie, cand:

  • Au fost realizate 93 de evaluări ale consumului personal de alcool in parcul Cismigiu, urmate de scurte consilieri pentru persoanele al căror rezultat a fost de peste 8 (consum riscant). Comparativ, in 2011 au fost realizate in medie 41 de teste pe localitate.
  • In majoritatea cazurilor prima reacție in prezenta specialiștilor a fost una de respingere, urmata apoi de curiozitate. Din nou, ca si in anii trecuti, a reiesit lipsa de acces la informații care privesc consumul abuziv si dependenta de alcool si stigma asociata unui astfel de viciu. De asemenea, testele au aratat ca exista o categorie de populație care este extrem de interesata de subiect. Este vorba despre membri de familie ai unei persoane cu probleme legate de consumul de alcool, si care solicita ajutor si referiri catre serviciile specializate.

12.09.2012

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *