ALCOLINE

0219335

Alcoline

ALIAT a demarat proiectul AlcoLine 9335, primul helpline de informare și sprijin psihologic pentru persoanele dependente de alcool și apropiații acestora

Consilierii ALIAT ofera apelanților informații despre ce înseamnă dependența de alcool și despre resursele terapeutice existente in regiunile țării, precum și despre serviciile existente în domeniu, dar și sfaturi și consiliere, în funcție de fiecare caz în parte.

Dependența de alcool îi afectează nu doar pe cei implicați în mod direct, ci și pe apropiații acestora, precum familiile lor, prietenii sau colegii. Prin ALCOLINE, ne dorim creșterea nivelului de informare cu privire la specificul abuzului, dependenței de alcool și al tratamentelor disponibile pentru consumatorii problematici. AlcoLine are legătură cu ideea de refacere, sprijin, speranță, depășirea unui obstacol dificil prin mobilizarea personală și cu ajutorul celorlalți. AlcoLine este dedicat acelora care au decis să facă primul pas în lupta cu abuzul de alcool, iar, prin apelarea acestei linii telefonice îi asigurăm că, la celălalt capăt al liniei, consilierii noștri îi vor trata cu prietenie, înțelegere și susținere, ghidându-i spre reabilitare, explicându-le și tipurile de tratament pe care le pot accesa oricând.

Astfel, AlcoLine se adresează celor care sunt în proces de a face o schimbare în comportamentul lor de consum sau rudelor consumatorilor de alcool, iar serviciul este unul confidențial. Numărul scurt 021.9335 poate fi apelat de orice persoană adultă, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 17:00, aplicându-se tariful standard pe apel.

Echipa aflată în spatele acestei inițiative este formată din specialiști (psihologi și asistenți sociali cu experiență în gestionarea persoanelor dependente de alcool), precum și foști consumatori recuperați sau rude ale unor consumatori de alcool și membri ai Asociației Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool (APPA). Această cooperare aduce laolaltă calitatea intervenției realizate de un profesionist și capacitatea de înțelegere a unei persoanei recuperate de pe urma acestei probleme, fiind un element cheie diferențiator al serviciului AlcoLine.