COMUNICAT DE PRESĂ Rezultate și concluzii la finalul proiectului SESOPAD

Achizitie servicii promovare in presa scrisa si in online pentru Aliat Cafe
2 noiembrie 2015
COMUNICAT DE PRESĂ Final de proiect REZIDENT
14 decembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ Rezultate și concluzii la finalul proiectului SESOPAD

Sigle_ok_text_braila

COMUNICAT DE PRESĂ  

Rezultate și concluzii la finalul proiectului “Structuri de Economie Socială – Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate”: 5 afaceri sociale, noi locuri de muncă și educație la standarde internaționale

Bucureşti, 27 noiembrie 2015. Asociația Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) se mândrește cu o rețea de grădinițe cu predare în limba engleză la standarde internaționale, BritAcademy România fiind acreditată de COBIS din Marea Britanie, dar și cu Alpha Training Centre, un centru cu traineri certificați CELTA de Cambridge, avizați să predea engleza oriunde în lume, unul dintre ei chiar trainer native.

Într-un cadru interactiv, în prezența partenerilor şi a prietenilor ALIAT, a cadrelor didactice, a părinților, dar şi a celor mici, reprezentanții echipei ALIAT au prezentat rezultatele proiectului SESOPAD “Structuri de Economie Socială – Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Evenimentul a fost un prilej de a vorbi despre specificul și beneficiarii celor 5 întreprinderi sociale deschise în cadrul proiectului: 4 grădinițe/afterschool cu predare exclusiv în limba engleză (părinți și copii) și centrul de limbi străine cu traineri certificați internațional.

Grădinițele BRITAcademy ALIAT, deschise în București (zona Iancului-Obor) și în comunele Roșu (Ilfov), Domnești (Ilfov) și Geamăna (Argeș), sunt instituții cu predare exclusiv în limba engleză, care valorifică principiile Early Years Foundation Stage (EYFS), un model de bună practică în educaţia timpurie. Sistemul de predare din BritAcademy România a fost recunoscut de COBIS (The Council of British International Schools), devenind astfel prima grădiniță-întreprindere socială înființată cu fonduri europene afiliate la această instituție de renume international.

Deschis în zona centrală din București, Centrul de limbi străine Alpha Training oferă angajaților, companiilor, dar și copiilor și celor interesați de dezvoltarea competențelor proprii cursuri personalizate de limba engleză, croite după nevoile acestora. Centrul oferă cursuri de engleză pentru carieră (Business English), cursuri one-to-one, dar și cursuri de engleză generală şi cursuri de engleză pentru copii (English for Fun).

În proiectul nostru, inovația şi educația au facut casă bună cu economia socială. În cadrul celor cinci afaceri sociale am creat 35 de noi locuri de muncă, iar 32 dintre angajați sunt persoane aparținând unor categorii mai puțin favorizate. Am venit în intampinarea lor cu instrumente şi modalități de acțiune în aşa fel încât puterea de decizie şi de acțiune să fie mereu în mâinile lor. Au beneficiat gratuit de consiliere psihologică, de sesiuni de consiliere şi orientare profesională, de cursuri de formare în vânzări şi comunicare în afaceri, cursuri de limba engleză. Este important să rămânem cu toții deschişi la iniţiativa de angajare şi de integrare a acestor oameni care au făcut un efort remarcabil să se formeze şi să îşi dea o nouă şansă la o viață demnă. Ṣi ei merită încrederea noastră, a tuturor ”, a declarat Bogdan Glodeanu, managerul de proiect.

Informații de background despre proiect:

Proiectul “Structuri de Economie Socială – Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţei 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 13 luni, 01.10.2014 – 30.11.2015, în regiunea Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia şi a avut ca obiectiv dezvoltarea a cinci structuri de economie socială în vederea promovării economiei sociale în rândul grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, victime ale violenței în familie).

Pentru detalii:

Oana Crăciun, Responsabil comunicare

E-mail: oana.craciun@aliatong.ro

Despre ALIATAlianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor

Fondată în 1993, ALIAT este o asociație de profesioniști în sănătate mintală, fiind una dintre primele organizații profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România. Oferind servicii eficiente de tratament pentru cei care se află în situația de a nu mai avea control asupra consumului propriu de alcool sau droguri, ALIAT desfășoară activități în domeniul prevenirii și tratamentului problemelor legate de consumul de substanțe (alcool și droguri).

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Axa prioritară nr. 6 “Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale

Titlul proiectului: “S.E.S.O.P.A.D.- Structuri de Economie Scocială – Oportunităţi pentru Persoanele Aflate în Dificultate”

Număr de identificare proiect: POSDRU/168/6.1/S/145951

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *