COMUNICAT DE PRESĂ Conferința de închidere “SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile”

Achizitie SES THERAPY promovare in presa
4 septembrie 2015
Achizitie difuzare spot TV Centrul Aliat Violeta
1 octombrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ Conferința de închidere “SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile”

sigle_ok_oltenia

BUCUREȘTI, 17 septembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferința de închidere – Proiectul “SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile”

Trei structuri de economie socială inovative deschise, 37 de noi locuri de muncă înființate și 169 de persoane din grupuri vulnerabile consiliate, formate și certificate în urma cursurilor de dezvoltare profesională, cifre care depășesc indicatorii inițiali asumați. Acestea sunt rezultatele finale ale proiectului “SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile”, implementat de Asociația ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) în ultimul an.

Rezultatele proiectului și cele trei afaceri sociale au fost prezentate joi, 17 septembrie a.c., la conferința de închidere a proiectului, într-un eveniment inedit organizat în spațiul prietenos și cald al Cafenelei Therapy, una din întreprinderile sociale deschise în proiect, marcând astfel și deschiderea oficială. Therapy este și prima cafenea terapeutică din România, situată în centrul Capitalei, într-o casă interbelică, unde produsele provin și din întreprinderi sociale, fiind și un spațiu sigur și relaxant de socializare, fără alcool și tutun.

SES THERAPY, un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni!, cu un buget total de aproape 3,5 milioane de lei, a mai adus pe piața din România alte două întreprinderi sociale noi: Atelierul de print din Mănești și Centrul rezidențial ALIAT pentru tratamentul adicțiilor din Viforâta, județul Dâmbovița.

În cadrul celor trei întreprinderi sociale, ne-am propus să creăm 30 de noi locuri de muncă și să formăm 120 de persoane din grupuri vulnerabile. După aproape 12 luni de implementare, am depășit acești indicatori stabiliți și am reușit să consiliem și să calificăm 169 de persoane vulnerabile și să înființăm în total 37 de locuri de muncă, pe care ne angajăm să le menținem cel puțin încă un an în cele 3 afaceri sociale.

“Acest proiect a însemnat pentru noi nu doar o îmbunătățire la nivel social a comunităților din București și din județul Dâmbovița, prin crearea și menținerea celor 37 de noi locuri de muncă destinate persoanelor din grupuri vulnerabile, ci și provocarea implementării unor astfel de afaceri sociale inovative pe o piață a serviciilor de o asemenea diversitate din România”, a declarat Bogdan Glodeanu, Director Executiv ALIAT.

Informații de background despre proiect:

Proiectul „SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile” este cofinanțat din Fondul Soscial European prin prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”. Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 12 luni (octombrie 2014-septembrie 2015), în regiunile Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia și a vizat dezvoltarea a 3 structuri de economie socială, în vederea promovării economiei sociale în rândul grupurilor vulnerabile.

Pentru detalii:

Carmen Bistrian – responsabil comunicare

E-mail: carmen.bistrian@aliatong.ro

Despre ALIAT – Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor

Fondată în 1993, ALIAT este o asociație de profesioniști în sănătate mintală, fiind una dintre primele organizații profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România. Oferind servicii eficiente de tratament pentru cei care se află în situația de a nu mai avea control asupra consumului propriu de alcool sau droguri, ALIAT desfășoară activități în domeniul prevenirii și tratamentului problemelor legate de consumul de substanțe (alcool și droguri).

Bogdan Glodeanu,
Manager de proiect

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Axa prioritară nr. 6 “Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale

Titlul proiectului: “SES THERAPY. Trei structuri complementare pentru grupurile vulnerabile”

Număr de identificare proiect: POSDRU/168/6.1/S/145376

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *